Läser manus och gläds åt bra följebrev

Manusläsningen är i full gång, några har fått svar, andra inte. Det som gläder mig är att följebreven är så exemplariska! Det märks verkligen att ni som skickat in manus har varit noga med hur följebreven ser ut. Jag har skrivit om det tidigare som svar på Debutantbloggens frågor till förlag, men det tål att skrivas igen. Ett perfekt följebrev består av en trevlig presentation av författaren, gärna med personligt tilltal och en motivering om varför just detta förlag skulle passa författarens alster, samt en kort synopsis kring vad manuset handlar om och vilken genre det är.

Manusen håller också bra kvalitet, och jag ser mycket potential i flera av dem. En del behöver omarbetas, en del känns inte aktuella för förlaget, men många är bra. Det är verkligen en ynnest att få tal del av alla era världar och karaktärer och fly verkligheten en stund.

Samtidigt håller jag på att läsa några engelska och amerikanska författare som jag funderar på att köpa in rättigheterna till. Det känns som en spännande tid ligger framför förlaget!

Läser de flesta manus på min Iphone, mycket smidigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s