Vår fjärde ambassadör: Pia

Det är spännande och roligt och lite nervöst att vara ambassadör för Mörkersdottir. En ära också förstås.
 
Jag har alltid läst mycket och misstänker att jag kommer att fortsätta med det hela livet. Läser det mesta, men väldigt mycket fantasy. Då för det mesta på engelska eftersom det är så mycket som inte finns översatt till svenska.
 
Gillar allra bäst när böcker är riktigt tjocka. Ge mig en tjock pocketbok med liten text och tunna blad så blir jag lycklig som ett barn. Gillar också att läsa hela långa serier av böcker, väntar sen ett antal år otåligt (eller måste man kanske börja kalla det tålmodigt) på nästa del i George R.R. Martins serie A Song Of Ice And Fire. Det är rejäla böcker det och bra är de!  För övrigt ingen idé att börja rabbla allt jag gillar att läsa – det skulle bli en tråkigt lång lista. Fast en favorit är förstås Tove Jansson. Och så gillar jag deckare. Och Isabell Allende. Och Stephen King. Och och och…
 
Läste Sagan om ringen på engelska som tonåring och detsamma gör en av mina tonåriga söner. Båda mina grabbar gillar fantasy, även om de inte slukar böcker i samma takt som jag. Dataspelen tar för mycket tid från dem för det. Fast även där befinner de sig ju också i fantasyvärldar.
 
Brukar ofta fundera över vad det är som gör att vi är så många som älskar att läsa om fiktiva världar. Att vi är så otroligt förtjusta i magi och det övernaturliga. Kanske helt enkelt en flykt från den grå vardagen :)
 
Hur som helst ska det bli spännande att vara ambassadör för Mörkersdottir och jag ser fram emot att läsa alla böcker och vara med och tycka och puffa och hjälpa ett gäng intressanta författare att synas i mängden.
 
 
 
//Pia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s