Manus

Vintage typewriter and a blank sheet of paper, retouching retro

Vill du skicka in ditt manus till oss? Läs detta!

Mörkersdottir förlag har några olika utgivningsmodeller.

– Traditionell utgivning – förlaget tar hela den ekonomiska risken kring en bokutgivning men tar i gengäld en högre procent av intäkterna.

– 50/50-lösningar – förlaget och författaren delar 50/50 på den ekonomiska risken och delar även lika på intäkterna.

– Utgivningspaket – författaren står för den ekonomiska risken kring en bokproduktion men får i gengäld en högre procent av intäkterna.

Det finns även utrymme för andra varianter, om vi antar manuset kommer förlaget och författaren överens om ett upplägg. Vi antar inte alla manus, inte ens för utgivningspaketen, de ska hålla en viss nivå från början för att antas. Ange gärna i följebrevet vilken variant du är intresserad av.

Lektörsutlåtande

Om du vill få en bedömning av oss om vi vill ge ut ditt manus köper du först ett lektörsutlåtande. I dagsläget hinner vi tyvärr inte läsa manus där författaren inte har köpt ett sådant.

En lektör går igenom din text, skriver ett omdöme där denne tar upp språk, handling, dramaturgi, karaktärer, miljö, dialog och så vidare.Om vi bedömer det som utgivningsbart kan vi gå vidare i diskussionen kring utgivningslösning: traditionell utgivning, 50/50-lösning eller utgivningspaket. Vill du använda utlåtandet som referens för att skicka in till andra förlag går det givetvis också bra.

Ett utlåtande för ett manus på  61000-90 000 ord kostar 4000 kr + moms. Ett manus på 91 000 – 130 000 ord kostar 7000 kr + moms och ett på högst 60 000 ord kostar 2000 kr + moms.

Mejla ditt manus och följebrev till manusmorker@outlook.com om du vill ha ett lektörsutlåtande. Vi har just nu hårt tryck på lektörsutlåtanden så det kan dröja mellan 6-8 veckor innan du får utlåtandet. Fakturering sker i efterhand.

Uppfriskande och inspirerande att få en professionell granskning av mitt manus. /Hans Johansson

Flera bra tips/förslag som jag utan tvekan kommer ta till mig. Vissa saker var väntade och andra hade jag inte alls tänkt på själv men när lektören påtalade det så var det så uppenbart! Detta var värt varenda krona. /Hanna Blom

Otroligt värdefullt att få professionell konstruktiv kritik på detta sätt. /Ylva Kaiser

Tack för ett mycket välskrivet och konstruktivt lektörsutlåtande. /Veronica Olofsson

Det känns som om du värnat om min text, men ändå kunnat ta ett steg ifrån den och se på den utifrån, något som jag själv och mina närmaste haft svårt att göra. /Karin Svärd

Du är alltid välkommen att kontakta förlaget om du har frågor kring utgivningsmodellerna eller annat. Mejladress är det samma som ovan.

Vi ger ut manus inom följande genrer:

Fantasy

Dark romance/Paranormal romance

Skräck

Steam punk

Romance

Erotik

Spänning/thriller

Deckare

Historiska romaner

Science fiction

Har du frågor, mejla manusmorker@outlook.com

Läs mer om de olika genrerna. Mer om förlagets profil.

Endast skönlitteratur, både vuxen- och ungdomsromaner. Från och med 2013 även barnböcker på imprintet Lillasystir, i första hand e-böcker.

 

%d bloggare gillar detta: