Manus

Vintage typewriter and a blank sheet of paper, retouching retro

Vill du skicka in ditt manus till oss? Läs detta!

Mörkersdottir förlag har några olika utgivningsmodeller.

– Traditionell utgivning – förlaget tar hela den ekonomiska risken kring en bokutgivning men tar i gengäld en högre procent av intäkterna.

– 50/50-lösningar – förlaget och författaren delar 50/50 på den ekonomiska risken och delar även lika på intäkterna.

– Utgivningspaket – författaren står för den ekonomiska risken kring en bokproduktion men får i gengäld en högre procent av intäkterna.

Det finns även utrymme för andra varianter, om vi antar manuset kommer förlaget och författaren överens om ett upplägg. Vi antar inte alla manus, inte ens för utgivningspaketen, de ska hålla en viss nivå från början för att antas. Ange gärna i följebrevet vilken variant du är intresserad av.

Lektörsutlåtande

Om du vill få en bedömning av oss om vi vill ge ut ditt manus köper du först ett lektörsutlåtande. I dagsläget hinner vi tyvärr inte läsa manus där författaren inte har köpt ett sådant.

En lektör går igenom din text, skriver ett omdöme där denne tar upp språk, handling, dramaturgi, karaktärer, miljö, dialog och så vidare.Om vi bedömer det som utgivningsbart kan vi gå vidare i diskussionen kring utgivningslösning: traditionell utgivning, 50/50-lösning eller utgivningspaket. Vill du använda utlåtandet som referens för att skicka in till andra förlag går det givetvis också bra.

Ett utlåtande för ett manus på  61000-90 000 ord kostar 4000 kr + moms. Ett manus på 91 000 – 130 000 ord kostar 7000 kr + moms och ett på högst 60 000 ord kostar 2000 kr + moms.

Mejla ditt manus och följebrev till manusmorker@outlook.com om du vill ha ett lektörsutlåtande. Vi har just nu hårt tryck på lektörsutlåtanden så det kan dröja mellan 6-8 veckor innan du får utlåtandet. Fakturering sker i efterhand.

Uppfriskande och inspirerande att få en professionell granskning av mitt manus. /Hans Johansson

Flera bra tips/förslag som jag utan tvekan kommer ta till mig. Vissa saker var väntade och andra hade jag inte alls tänkt på själv men när lektören påtalade det så var det så uppenbart! Detta var värt varenda krona. /Hanna Blom

Otroligt värdefullt att få professionell konstruktiv kritik på detta sätt. /Ylva Kaiser

Tack för ett mycket välskrivet och konstruktivt lektörsutlåtande. /Veronica Olofsson

Det känns som om du värnat om min text, men ändå kunnat ta ett steg ifrån den och se på den utifrån, något som jag själv och mina närmaste haft svårt att göra. /Karin Svärd

Du är alltid välkommen att kontakta förlaget om du har frågor kring utgivningsmodellerna eller annat. Mejladress är det samma som ovan.

Vi ger ut manus inom följande genrer:

Fantasy

Dark romance/Paranormal romance

Skräck

Steam punk

Romance

Erotik

Spänning/thriller

Deckare

Historiska romaner

Science fiction

Har du frågor, mejla manusmorker@outlook.com

Läs mer om de olika genrerna. Mer om förlagets profil.

Endast skönlitteratur, både vuxen- och ungdomsromaner. Från och med 2013 även barnböcker på imprintet Lillasystir, i första hand e-böcker.

 

25 thoughts on “Manus”

 1. Hej!

  Jag undrar är ni börjar ta emot manus igen :)? Jag har ett manus som jag skulle vilja skicka in till er, det är fantasyorienterat (demoner och änglar) och har en kvinnlig huvudperson, det är inriiktat mot tonåringar (inte barn) och heter ”Djävulens Son”.

  Ha en bra dag
  Casandra

 2. Hej!

  Försökt maila er några frågor ang manus men får bara upp följande när jag mailar er;
  Remote MTA mail.dinstudio.se: SMTP diagnostic: 554 : Recipient address rejected: Sorry, info@morkersdottir.dinstudio.se does not have enough storage for a 3797 byte message

  Har ni någon fungerande mail dit man kan skicka ens frågor utan att alla kan läsa dem här inne?

  Tacksam för svar! :)

 3. Hej! Jag har ett påbörjat manus som handlar om vampyrer och romantik, men jag skriver det på engelska för att det alltid varit det lättaste språket för mig (även om svenska är mitt modersmål). Är en engelsk ungdomsbok med det här temat helt ointressant för er eller är det något som ni kan tänka er?

 4. Hej!
  Jag kollade lite spontant runt på olika förlag och kom hit då jag vet att ni publicerat många av mina favorit böcker. Jag kikade runt på sidan och kollade igenom böcker och läste information om er som jag inte hade en aning om innan. Sen råkade jag se en bild vid sidan om med rubriken ”VI TAR EMOT MANUS”, jag klickade mig vidare och läste igenom listan med olika genrer ni vill publicera.

  Jag fullkomligt älskar fantasy och romaner, mest av allt när jag får allt i ett. Jag tycker även om att skriva mycket men har en liten fråga till er. Har ni någon gräns på hur gammal man som minst får vara för att ni ska publicera ens böcker? Eller låter ni det bero helt på själva bokidén/manuset? Jag förstår att det kan vara en fråga om mognadsgraden hos personen i sig men är mycket tacksam för svar.

 5. Hej
  Jag undrar kan man skicka in manus som man jobbar fortfarande jobbar med för att få reda på om förlaget är intresserat av det som man skriver.
  Jag sitter och skriver en skräck/fantasy (lite erotik finns också med) som jag jobbat med under en längre tid. Jag drömmer om att få den i en bok form så jag undrar också om ni tycker pocket böcker?

 6. Hejsan!
  Jag har fyra frågor, varav tre kanske är lite dumma men jag kör på ändå. Först och främst så undrar jag om ni tar emot manus på engelska? Och vad känner ni för ett lite udda format, såsom episoder på lite drygt 30 sidor per upplaga? Jag vet att de flesta förlag vill välja illustratörer själva, men om jag har en person som jag verkligen vill ska illustrera omslag och dylikt, kan jag skicka med dennes portfolio med mitt manus?
  Utöver det så undrar min illutratör vän om ni skulle vara intresserade av grafiska noveller?
  För övrigt så tycker jag erat utbud verkar jättebra! Så underbart med fler förlag som håller på med mycket fantasy, sci fi och liknande. :D
  Mycket tacksam för svar! Ha de gött!
  MVH, Madde G

 7. Hej,
  Tänkte bara säga att länken till lektörshjälp inte finns under fliken ”tjänster”. Dock ligger den högst upp i kommentarerna här som ”pingback”. Via den länken kan man klicka sig vidare till den, men det är lite klurigt. :)
  Mvh Susanne

 8. Tjena!

  Undrar hur stor kostnaden för lektörsutlåtande är, och hur gör man exakt för att få ett lektörsutlåtande?

  Tack så mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 97 andra följare

%d bloggare gillar detta: