Frida Rosesund

Frida Rosesund

Lektör/förläggare

Frida Arwen Rosesund är född 1977. Hon debuterade 2007 och har sedan dess skrivit sex romaner, en rad noveller och två barnböcker. Frida härstammar från Dalarna men bor numera i Stockholm. Hennes romaner är inspirerade av folktro och rör sig inom genrer som skräck och magisk realism.

Sedan 2010 driver hon förlaget Mörkersdottir och har även varit förläggare på Swedish Zombie i två år. Som förläggare har hon arbetat med formgivning (omslag och marknadsföringsmaterial), sättning, marknadsföring, ekonomi, lektörsläsning, redaktörsläsning, korrekturläsning och övriga förlagsuppgifter.

Jag gillar främst att läsa skräck, men även biografier, faktaböcker och spänningsromaner. Jag lyssnar mycket på ljudböcker, särskilt när jag är ute och går eller sitter och målar. E-böcker tycker jag är väldigt praktiskt, man kan testläsa en massa intressanta böcker utan att behöva köpa dem om man inte vill läsa hela. Jag konsumerar främst digitala böcker men en och annan inbunden bok av en favoritförfattare slinker ner ibland.

Tre av mina favoritböcker genom tiderna: Aprilhäxan, av Majgull Axelsson, Människohamn av John Ajvide Lindqvist, Musselstranden, av Marie Hermanson.

frida.rosesund@gmail.com