Hyllning till Dan Andersson

Dan AnderssonSom en hyllning till Dan Andersson (1880-1920) kommer vi publicera några av hans noveller ur boken ”Det kallas vidskepelse”. Mest är Dan Andersson känd för sin lyrik, bland annat i samlingen ”Svarta ballader”, men han skrev även romaner och novellsamlingar. ”Det kallas vidskepelse” är en märklig samling berättelser från en värld som inte längre finns, en fattig dalabygd med kolvaktare, svält och gammal folktro. Novellerna är suggestiva och drömlika och ett viktigt tidsdokument som beskriver denna försvunna värld. Eftersom det är fritt att tillgängliggöra verk vars författare varit död i minst 70 år, vill jag gärna ta tillfället i akt och publicera några noveller som kanske inte så många har läst tidigare som en hyllning till denna vackre poet. Novellerna går att låna som e-böcker via ditt bibliotek.

rodmarsch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s