Presentation av Måns Hedberg, 2:a i demontävlingen!

Måns Hedberg
Måns Hedberg

Måns Hedberg, född 1966, är författare och översättare. Innan den skönlitterära debuten har han mest skrivit litteraturkritik. I Galago och Bild och Bubbla har han särskilt skrivit om den tecknade serien som litteraturform. Åke Jävel – århundratdets hjälte belyser den nydanande anarkistiska grammatiken i titelfigurens svordomsbruk. I Jag anklagar visar han på likheter mellan August Strindbergs självbiografiska bok Tjänstekvinnans son och Mats Jonssons seriebok Pojken i skogen. Här accentueras komponenter i bekännelselitteraturen och även berättartekniska likheter, där den starkt impressionistiska, rapsodiska prosan hos Strindberg går igen i Jonssons medvetet valhänta stil. 2010 utgavs första delen i serien Spökhistorier från Österlen. Boken heter Där var en som blev där och 2011 kom andra delen, Tis han ruddnar opp, ut. Tillsammans med sin bror Mattias Hedberg skildrar han ett Österlen där de uråldriga krafterna åter släppts lösa, långt från modäna fiskelägen och glittrande stränder. Mer information finns på förlagets hemsida: www.blindlederhalt.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s