Mörk romantik och gotisk romantik

Hittade en mycket bra beskrivning av Mörk romantik (Dark romance) här:

Den mörka romantiken

Vänner, jag ska börja med att förklara vad denna fantastiska genre är för något. Det finns många likheter mellan den gotiska romanen och den mörka romantiken; viljan att ”väcka så många, starka känslor som möjligt”. Blandningen av skräck och romantik. Fascinationen för det övernaturliga och makabra. Dock så vill den mörka romantikerna skapa mystik och misstro för människorna. De gotiska romantikerna vill skrämma läsarna.

Vilka svenska författare har vi egentligen som skriver på detta vis? Funderar starkt på att lansera ”De inneboende” som den första svenska romanen inom Mörk romantik eller kanske Gotisk romantik, då den innehåller både skräck, mystik och olycklig, stark kärlek, både mellan man/kvinna, kvinna/kvinna, man/man och demon/man. What say you? Bra eller dålig idé?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s