Presentation av Anna Nygren, vinnare i Dark romance-tävlingen

Jag är 20 år och kommer från en liten by utanför Norrköping som heter Skärkind, men bor just nu i ett litet rum hemma hos en gammal man på Östermalm. Just nu går jag dramatikerlinjen på Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö, där jag trivs fantastiskt bra. Jag skriver såklart mycket dramatik, mest för teater, men jag har också provat att skriva filmmanus. Men jag skriver också massor av andra typer av texter, mycket noveller och dikter. Mina texter har tidigare publicerats i bland annat Ponton och Glöd. Jag skriver också bokrecensioner för dagensbok.com. Inspiration hämtar jag från vänner och familj, böcker och filmer jag tycker om, barndomsminnen, musik och bilder. Till just den här novellen har jag inspirerats av gamla sagor, hemska händelser, beroendeframkallande relationer och dikter av Goethe, Katarina Frostensson och Eva Ström. När jag inte skriver tycker jag om att virka, teckna och spela teater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s