Maths Nilsson

Om ni är nyfikna på Maths Nilsson som vi ska ge ut till hösten, kan ni läsa hans blogg här. Han har gjort en första version av omslag, tyck gärna till! Såhär beskriver han boken Själseld:

Vad boken handlar om? Den börjar med en historisk del, närmaste bestämt i Mora 25 augusti 1669, dagen efter det att Trolldomskommissionen utfärdat och genomfört de första dödsdomarna för häxeri. Ordförande är Lorentz Creutz som senare även blir amiral för svenska flottan men omkommer då det mäktiga örloggsfartyget Kronan exploderar i ett slag utanför Ölands kust.

Cruetz flyter i land på stranden nedanför Hulterstad kyrka och med honom kommer även svåra prövningar framförallt för den lokale prästen men även den öländska befolkningen får lida svårt under de efterföljande danska härjningarna, halva Öland bränns ned till grunden… Men det slutar inte där, mörkret biter sig kvar och ger ekon långt fram i våran egen tid. Och snart börjar bränderna igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s